dimecres, de juny 08, 2011

La Conselleria d'Educació retira una pancarta on l'AMPA de l'IES Honori Garcia, de la Vall d'Uixó, denunciava l'estat lamentable en què es troba aquest centre

La Conselleria d'Educació retira una pancarta on l'AMPA de l'IES Honori Garcia, de la Vall d'Uixó, denunciava l'estat lamentable en què es troba aquest centre

 

El diputat de Compromís Josep Maria Pañella diu que "retirar una pancarta de denúncia és com amagar la pols sota una catifa, l’amaga però no resol res".
Els pares i mares del'IES Honori Garcia, de la Vall d'Uixó, havien penjat una pancarta denunciant l'estat en què es troben les instal.lacions d'aquest centre. La pancarta deia literalment "Volem un institut en condicions ja!". Però ahir la pancarta en qüestió va ser despenjada per ordre directa de l'inspector d'Educació Secundària, Rogeli Santamaria, "acomplint les instruccions del director territorial d'Educació" i enmig de la indignació dels membres de l'AMPA.
En relació amb aquest fet, el reelegit diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, s’ha referit “a la retirada per ordre de Conselleria de la pancarta denúncia dels pares i mares de l’IES Honori Garcia de la Vall d’Uixó”. Pañella es pregunta “si alguns dirigents d’Educació es creuen que els resultats electorals els atorguen un poder absolut sobre tota la ciutadania, fins l’extrem de gosar atemptar contra la llibertat d’expressió d’uns pares i mares lógicament indignats per la lamentable situació en què les seues filles i fills han de cursar els  estudis. I no és un cas aillat, recordem el cas del director d’un centre que va ser sancionat per un cartell amb la fotografia del conseller Font de Mora cap per a baix”.

Segons Pañella, “no té cap sentit que des de Conselleria es facen campanyes per a incitar la participació en les eleccions escolars, si després es vol retallar la lliure expressió de les AMPAs que resulten escollides en eixe procés”. En aquest sentit, el diputat nacionalista ha considerat “un atac absurd a la llibertat d’expressió la ràpida retirada de la pancarta on denunciaven la situació, una celeritat, per cert, que contrasta i molt amb la lentitud i la desídia de què fa gala aquesta Conselleria quan des dels centres escolars se li fan patents les necessitats urgents de professorat, de personal auxiliar o de qualsevol altre personal o dotació”

Per altra banda, Pañella ha assegurat que “retirar la pancarta és fer el mateix que fa una persona que està agranant i amaga la pols sota la catifa; cert, la pols ara no es veu, però continua sent-hi. Igualment, que no es veja la pancarta no vol dir que les deficiències que denunciava que pateix el centre, i de les quals té la responsabilitat la Conselleria, hagen deixat per això d’existir”
http://www.vilaweb.cat/noticia/3896131/20110608/conselleria-deducacio-retira-pancarta-lampa-lies-honori-garcia-vall-duixo-denunciava-lestat-lamentable-troba-centre.html

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada